YABANİ KALAMAR

KISA BİLGİLER

Normal kalamara göre eti serttir.

GENEL BİLGİLER

Bulunduğu denizler : Marmara, Ege ve Akdeniz 

TÜKETİM ŞEKLİ

Her mevsim tüketilebilir. 

TÜKETİM ŞEKLİ

Bağ dokusunun fazla olmasından dolayı pişirildiğinde sert ve lastik gibi bir hal alır. Marinasyon işlemi yapıldıktan sonra kalamar yıkanmadan pişirilirse daha uygun olacaktır. Kalori değeri açısından düşük ama aynı zamanda iyi bir protein kaynağıdır. Çoğunlukla kızartılan kalamarın kısmen buğulaması ve dolması yapılır. 

TÜKETİM AYLARI

Her mevsim avlanabilir. 

GlobalSign

Sitemizdeki işlemler SSL protokolü ile gerçekleştirildiğinden bilgileriniz şifreli olarak aktarılmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi e-İşlem Merkezi, Global Sign sertifikasına sahiptir. Güvenlik sertifikamızı incelemek için sol tarafta bulunan Global Sign resmine tıklayabilirsiniz.