ITHAL USKUMRU(DONUK)

Uskumru, en çok Omega 3 yağ asiti içeren balıktır. Bu da A,D ve B12 vitaminleri için en önemli kaynaktır.
En lezzetli olduğu dönemler en çok yağ içerdiği aylardır ki bunlar da aşağıda belirtilmiştir.
,
Ocak 25 - 27%
Mart 18 - 20%
Ağustos 30 - 32%
Aralık 26 - 30%
GENEL BİLGİLER
Balık Adı: USKUMRU (Norveç İthal)
Ürün Türü: Dondurulmuş Ürünler
Latincesi: SCOMBER SCOMBRUS
TÜKETİM ŞEKLİ
Eti lezzetli olan uskumrunun ızgarası, tavası, dolması, buğulaması ve çirozu çok makbuldür. Tütsülenmiş ve konserve uskumru, balıkçılık endüstrisi gelişmiş Atlas Okyanusu ülkelerinin en önemli ihracat kalemi arasındadır.
TÜKETİM AYLARI
Ocak - Mart - Ağustos - Aralık