ÇİPURA ( KÜLTÜR )

KISA BİLGİLER
KISA BİLGİLER

Çipura balığı günümüzde Türkiye'de, Yunanistan'da, İsrail'de ve İspanya'da başarılı olarak üretilir. Çiftliklerde yetiştirilen balıkların kusuru hızlı büyümeden dolayı pigment oluşumunu tamamlayamaz, balıkların rengi doğadaki kadar parlak-altın sarısı yerine daha mat ve koyu olur.

GENEL BİLGİLER

Latince ismi : Sparus aurata

Bulunduğu denizler : Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz

Tüketim Boyları : 20-50 cm

TÜKETİM ŞEKLİ

Izgarası, Tavası, buğulaması ve fırında çeşitli yemekleri yapılır.

TÜKETİM AYLARI

Çiftliklerden temin edilmesinden dolayı tüm aylarda tüketimi söz konusudur.


GlobalSign

Sitemizdeki işlemler SSL protokolü ile gerçekleştirildiğinden bilgileriniz şifreli olarak aktarılmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi e-İşlem Merkezi, Global Sign sertifikasına sahiptir. Güvenlik sertifikamızı incelemek için sol tarafta bulunan Global Sign resmine tıklayabilirsiniz.