KEREVİT ( DENİZ )

Kerevit; tatlı su ıstakozu olarak da bilinen Astacoidea ile Parastacoidea üst familyalarında yer alan ön ayaklı kabuklu türlere verilen ortak isimdir
Ülkemizde ise doğal ortamda görülen tek kerevit türü Latince adı, Astacus leptodactylus olan Doğu Avrupa kereviti veya göl ıstakozu olarak bilinen türdür.
TÜKETİM ŞEKLİ
Öncelikle kerevitler iyice yıkanır ve kaynayan bir tencere içerisine atılır. Ardından hemen biraz tuz atılır. Haşlama işlemine kerevitlerin kuyrukları kıvrılana kadar orta ateşte devam edilir. Bu süre çok uzun değildir 15-20 dakikadır. Ayrıca pişmeye yakın kerevitlerin rengi de değişmektedir. Kerevitin piştiği kuyruklarının kıvrılmasından ve renginin değişmesinden kolayca anlaşılır. Haşlama işlemi bittikten sonra bu şekilde tüketilebilir. Ancak kabukları ile birlikte tüketilmek istenmiyorsa haşlama işleminde sonra bir çatal ile kerevitlerde bulunan et ayıklanabilir.
AV YASAĞI BİLGİLERİ
1 Kasım - 30 Haziran
Minimum Av boyu 10 cm