KEREVİT ( DENİZ )

KISA BİLGİLER

Kerevit; tatlı su ıstakozu olarak da bilinen Astacoidea ile Parastacoidea üst familyalarında yer alan ön ayaklı kabuklu türlere verilen ortak isimdir

Ülkemizde ise doğal ortamda görülen tek kerevit türü Latince adı, Astacus leptodactylus olan Doğu Avrupa kereviti veya göl ıstakozu olarak bilinen türdür. 

TÜKETİM ŞEKLİ

Öncelikle kerevitler iyice yıkanır ve kaynayan bir tencere içerisine atılır. Ardından hemen biraz tuz atılır. Haşlama işlemine kerevitlerin kuyrukları kıvrılana kadar orta ateşte devam edilir. Bu süre çok uzun değildir 15-20 dakikadır. Ayrıca pişmeye yakın kerevitlerin rengi de değişmektedir. Kerevitin piştiği kuyruklarının kıvrılmasından ve renginin değişmesinden kolayca anlaşılır. Haşlama işlemi bittikten sonra bu şekilde tüketilebilir. Ancak kabukları ile birlikte tüketilmek istenmiyorsa haşlama işleminde sonra bir çatal ile kerevitlerde bulunan et ayıklanabilir. 

AV YASAĞI BİLGİLERİ

1 Kasım - 30 Haziran

Minimum Av boyu 10 cm


GlobalSign

Sitemizdeki işlemler SSL protokolü ile gerçekleştirildiğinden bilgileriniz şifreli olarak aktarılmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi e-İşlem Merkezi, Global Sign sertifikasına sahiptir. Güvenlik sertifikamızı incelemek için sol tarafta bulunan Global Sign resmine tıklayabilirsiniz.