YILAN ( TATLI )

Vücudu uzun ve silindirik, yanları yassı, ufak pullarla kaplıdır. Yan çizgi iyi gelişmiş, sırt ve anüs yüzgeçleri uzun olup, gelişmemiş olan kuyruk yüzgeci ile birleşmiştir.
Genellikle, sırt tarafları kızıl kahverengi, esmer-zeytuni yeşil veya koyu-mavimsi-gri olan renkleri, yan ve karın taraflarına doğru giderek açılmaktadır. Yüzgeçler, genellikle esmer renkli olup, beyazımsı görünümde olan anal yüzgecin kenarları ise ekseriyetle pembe renklidir.
Maksimum uzunluk 150 cm olup, ortalama 20-80 cm (dişi) ve 30-40 cm (erkek) uzunluklarında dır. 40-50 cm lik erkek yılan balıkları 1kg, 100-125 cm uzunluğundaki dişi yılan balıklarının ağırlığı ise 3,5-4 kg olabilmektedir. Maksimum ağırlık ise 10 kg dır.
GENEL BİLGİLER
Latince ismi : Anguilla anguilla
Bulunduğu denizler : Ege ,Marmara ve iç sular
Tüketim Boyları : 30 - 60 cm
TÜKETİM ŞEKLİ
Eti çok lezzetli, besin değeri yüksek olan bu balıkların bütün dünya ülkelerinde de ekonomik değeri çok yüksektir. Yılan balıkları taze, donmuş, füme, marinat ve konserve olarak pazarlanmaktadır.
AV YASAĞI BİLGİLERİ
Minimum av boyu 50 cm.