KALAMAR (DENİZ)

KISA BİLGİLER

Kalamar, diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kollara sahiptir. Gözleri kafasıyla vücudunun tam ortasında yer almaktadır. Keskin ve papağanın kine benzer bir gaganın bulunduğu ağzı çevreleyen 8 kol ve bu kollardan bariz miktarda uzun olan iki adet de dokunaç vardır. Kalamarın büyük bölümünü iç organları koruyan ve kuvvetli şekilde su püskürterek kalamarın su içerisinde ilerlemesini sağlayan manto adındaki kalın bir kas örtüsü oluşturmaktadır.

GENEL BİLGİLER

Latince ismi : Mastigoteuthis flammea

Bulunduğu denizler : Marmara, Ege ve Akdeniz


TÜKETİM ŞEKLİ

Bağ dokusunun fazla olmasından dolayı pişirildiğinde sert ve lastik gibi bir hal alır. Marinasyon işlemi yapıldıktan sonra kalamar yıkanmadan pişirilirse daha uygun olacaktır. Kalori değeri açısından düşük ama aynı zamanda iyi bir protein kaynağıdır. Çoğunlukla kızartılan kalamarın kısmen buğulaması ve dolması yapılır.

TÜKETİM AYLARI

Her mevsim tüketilebilir.

AV YASAĞI BİLGİLERİ

Her mevsim avlanabilir.

GlobalSign

Sitemizdeki işlemler SSL protokolü ile gerçekleştirildiğinden bilgileriniz şifreli olarak aktarılmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi e-İşlem Merkezi, Global Sign sertifikasına sahiptir. Güvenlik sertifikamızı incelemek için sol tarafta bulunan Global Sign resmine tıklayabilirsiniz.