SARDALYA (DENİZ)
Vücut yuvarlak, yanlardan hafif basık, solungaç kapakları dalgalı görümündedir. Vücudun yanlarında ve sırta yakın bölgelerde siyah noktalar bulunur. Vücut üst tarafta yeşilimsi, yanlarda gümüşi beyazdır. Vücut hemen dökülebilen pullarla kaplıdır. Solungaç kapakçıklarının kiremitvari dalgalı gümüşlü olması ve vücudunun yanlarında sıra halinde siyah noktaların bulunması karakteristik özelliğidir. 10-25 cm arasında boyları değişmektedir. Sağlık için önemli bir yağ asidi olan Omega-3 açısından çok zengindir.
GENEL BİLGİLER
Latince ismi : Sardina pilchardus
Bulunduğu denizler : Ege , Akdeniz, Karadeniz ve Marmara
Tüketim Boyları : 11 - 17 cm
TÜKETİM ŞEKLİ
Izgarası ve tavası güzel olur.
TÜKETİM AYLARI
Av sezonu içindeki kış aylarında tüketimi tercih edilir. Ocak-Şubat-Mart-Kasım-Aralık
AV YASAĞI BİLGİLERİ
Minimum av boyu 11 cm.