SARDALYA (DENİZ)

KISA BİLGİLER
KISA BİLGİLER

Vücut yuvarlak, yanlardan hafif basık, solungaç kapakları dalgalı görümündedir. Vücudun yanlarında ve sırta yakın bölgelerde siyah noktalar bulunur. Vücut üst tarafta yeşilimsi, yanlarda gümüşi beyazdır. Vücut hemen dökülebilen pullarla kaplıdır. Solungaç kapakçıklarının kiremitvari dalgalı gümüşlü olması ve vücudunun yanlarında sıra halinde siyah noktaların bulunması karakteristik özelliğidir. 10-25 cm arasında boyları değişmektedir. Sağlık için önemli bir yağ asidi olan Omega-3 açısından çok zengindir.

GENEL BİLGİLER

Latince ismi : Sardina pilchardus

Bulunduğu denizler : Ege , Akdeniz, Karadeniz ve Marmara

Tüketim Boyları : 11 - 17 cm

TÜKETİM ŞEKLİ

Izgarası ve tavası güzel olur.

TÜKETİM AYLARI

Av sezonu içindeki kış aylarında tüketimi tercih edilir. Ocak-Şubat-Mart-Kasım-Aralık 

AV YASAĞI BİLGİLERİ

Minimum av boyu 11 cm.

GlobalSign

Sitemizdeki işlemler SSL protokolü ile gerçekleştirildiğinden bilgileriniz şifreli olarak aktarılmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi e-İşlem Merkezi, Global Sign sertifikasına sahiptir. Güvenlik sertifikamızı incelemek için sol tarafta bulunan Global Sign resmine tıklayabilirsiniz.